fbpx

Septembarsko letovanje u Albaniji

11
Putovanje autobusom
11
11
10 dana
11
329€

O putovanju        Plan i program        Fotografije       Cena

Pripremite se za završetak leta 2024. godine na najlepši mogući način – uz septembarsko letovanje na Jonskom moru, u jednom od najlepših letovališta Albanije – Sarandi!

Albanija.rs i O2 Travel vode vas na nezaboravno putovanje tokom kojeg ćemo imati priliku da se sunčamo i kupamo na nekim od najlepših plaža Jonskog mora, uživamo u mediteranskim i albanskim kulinarskim specijalitetima i upoznamo bogatu istoriju i prirodne lepote juga Albanije.

Naše putovanje započinjemo polaskom iz Beograda u večernjim satima. Udobnim turističkim autobusom stižemo u prelepu Sarandu u ranim jutarnjim satima. Raspakujemo se i krećemo na plažu, a potom i u zajedničku šetnju glavnim gradskim šetalištem u Sarandi.

Dane našeg septembarskog letovanja upotpunićemo fakultativnom posetom staroj tvđavi Ljekursi, gde ćemo uživati u najlepšem zalasku sunca sa pogledom na Sarandu, Ksamil i ostrvo Krf, a potom se i zabaviti uz lokalnu muziku. Naredni dani rezervisani su za fakultativne obilaske nacionalnog parka i arheološkog nalazišta Butrint, zatim mesta Ksamil za koji mnogi kažu da su pravi “albanski Maldivi”, kao i starog grada Đirokastra nedaleko od Sarande.

Za potpunu uživanciju, kupanje i sunčanje – tu su fakultativni izleti do plaža Krorez, Kakome, Shpella e pellumbave i Pasqyra koje će vas zadiviti prelepom tirkiznom bojom Jonskog mora.

U povratku ka Srbiji odlazimo i do prestonice Albanije – Tirane. Zajednički se upućujemo u obilazak najznačajnijih atrakcija i lokaliteta u Tirani, gde ćete imati priliku da obiđete spomenik Skenderbegu, glavni gradski trg, džamiju Ethema Beja, kulu Sahatit, staru čaršiju, Tiransku piramidu, poznati bunker, Pravoslavnu crkvu Vaskrsenja Hristovog.

Prevoz: Autobus
Smeštaj: Hotel Eval (4*)
Organizator: O2 Travel DOO Beograd (Licenca OTP 6/2024)

Tip putovanja: Albanija
Preporučeno za: Porodice, mladi, seniori

11

Plan i program

Dan 1 | Polazak iz Beograda

Sastanak putnika u 23:00 na odlaznim peronima BAS-a. Polazak. Noćna vožnja kroz Srbiju i Albaniju ka Sarandi.

Dan 2 | Saranda + zajednički obilazak

Dolazak u Sarandu u prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel i kraći predah od puta. Okupljanje u lobiju hotela i degustacija poznatog domaćeg konjaka Skenderbeg. Zajednički obilazak i šetnja prelepim šetalištem u Sarandi i upoznavanje sa glavnim atrakcijama grada. Slobodno vreme za opuštanje na plaži, piće uz muziku ili druge individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3 | Tvrđava Ljekursi

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupanje i opuštanje na plaži. U popodnevnim satima fakultativni odlazak do stare tvrđave Ljekursi sa koje se pruža fantastičan pogled na Sarandu, susedno mesto Ksamil i ostrvo Krf. Uživanje u panoramskom pogledu i zalasku sunca za koji mnogi kažu da je najlepši u Albaniji, uz piće i večeru sa tradicionalnom albanskom muzikom. U večernjim satima povratak u hotel i noćenje.

Dan 4 | Nacionalni park Butrint i Ksamil

Doručak. Fakultativni izlet do Nacionalnog parka Butrint i Ksamila. Nacionalni park Butrint obuhvata više od 100 kvadratnih kilometara jezera, močvara i proplanaka, a specifičan je po više od 1200 biljnih i životinjskih vrsta od kojih se pojedine mogu pronaći isključivo ovde. Potom se upućujemo ka arheološkom nalazištu Butrint, nekadašnjem gradu i delu rimskih i grčkih kolonija, a danas jednom od lokaliteta u Albaniji uvrštenih u UNESCO listu svetske baštine.

Nakon obilaska Butrinta upućujemo se u Ksamil – prelepo mesto čije su plaže mnogi svetski magazini opisali kao “albanski Maldivi”. Popodnevni sati su rezervisani za opuštanje na prelepim peščanim plažama Ksamila i uživanje u nezaboravnom zalasku sunca. U prelepom pogledu uživamo na plaži uz degustaciju lokalnih albanskih piva. Povratak u Sarandu u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

Dan 5 | Avantura brodom do plaže Krorez

Doručak. Fakultativni izlet brodićem do plaža za koje mnogi kažu da su jedne od najlepših u Albaniji – Krorez i Kakome. Ono što ih izdvaja je to što se do njih dolazi isključivo sa mora, zbog čega su mirnije i pružaju mogućnost pravog opuštanja. Dan provodimo uz sunčanje, kupanje, uživanje u piću ili hrani u lokalnoj taverni (obroci i pića uz doplatu).

U popodnevnim satima brodićem krećemo nazad ka Sarandi, uživamo u pogledu na susedno ostrvo Krf i obalu Jonskog mora u okolini Sarande. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6 | Đirokastra i Blue Eye

Doručak. Fakultativni izlet do Đirokastre, gradića nedaleko od Sarande koji datira još iz osmanskog perioda, a danas je pod zaštitom UNESCO. Jezgro ovog malog grada karakterišu simpatične, krivudave ulice sa kaldrmom i kuće prekrivene ogromnim kamenjem, zbog čega Đirokastru često nazivaju kamenim gradom. U ovom gradu je rođen i nekadašnji vođa Albanije Enver Hodža. Odlazimo u obilazak stare tvrđave koja je tokom perioda komunizma korišćena kao zatvor, zatim Muzeja Đirokastre, kao i čaršije i bazara.

Potom idemo ka Plavom oku (Blue eye) – lokalitetu koji predstavlja prirodni fenomen i jednu od omiljenih destinacija za posetu na jugu Albanije. U pitanju je izvor kristalno čiste vode čija se dubina sa sigurnošću ne zna jer je istražen samo do pedeset metara dubine. U pitanju je izvor reke Bistrice koja se uliva u Jonsko more u Sarandi. Kupanje je ovde rezervisano samo za one najhrabrije jer je voda veoma hladna. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 7 | Plaže Shpella e pellumbave i Pasqyra

Doručak. Fakultativni izlet do prelepih plaža Shpella e pellumbave i Pasqyra. U pitanju su dve plaže, jedna do druge, sa kristalno čistom i tirkiznom bojom mora, a koje se nalaze na oko pola sata od Sarande. Sam dolazak do plaža predstavlja pravu avanturu jer se sa brda iznad plaže pruža nezaboravan pogled na Jonsko more, Sarandu i susedni Krf. Na ovim plažama garantujemo potpuno opuštanje i sve to uz degustaciju domaće albanske rakije. Noćenje.

Dan 8 | Slobodne aktivnosti

Doručak. Dan za opuštanje, sunčanje i potpunu uživanciju na plaži.

Dan 9 | Polazak iz Sarande i obilazak Tirane

Doručak. Odjava iz hotela i polazak za Tiranu. U glavni grad Albanije stižemo u ranim popodnevnim satima i krećemo u obilazak društvenog, ekonomskog i kulturnog centra zemlje. Obilazimo spomenik Skenderbegu, glavni gradski trg, džamiju Ethema Beja, kulu Sahatit, staru čaršiju, Tiransku piramidu, poznati bunker, Pravoslavnu crkvu Vaskrsenja Hristovog. Nakon obilaska Tirane, sledi polazak za Srbiju.

Dan 10 | Beograd

Vožnja kroz Albaniju i Srbiju. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

11

Fotografije

Skroluj za više fotografija

11

Cene i polasci

Datum polaska: 6. septembar 2024.
Trajanje putovanja: 10 dana / 7 noćenja
Prevoz: Autobus

Pogodno za decu: Da
Veličina grupe: Min 45
Dostupno: Da

Cena aranžmana

359 329€

Popusti:

 • Deca do 1.99 godina uz dve punoplative osobe – Gratis (Vožnja u sedištu sa odraslom osobom)
 • Deca od 2 do 4.99 godina uz dve punoplative osobe – 119€
 • Deca od 5 do 11.99 godina uz dve punoplative osobe – 189€

Cena je iskazana po osobi za aranžman.

Cena uključuje

 • Prevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
 • Smeštaj u hotelu Eval (4*) na bazi noćenja sa doručkom
 • Obilazak Tirane prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Boravišne takse
 • Troškove organizacije aranžmana

Cena ne uključuje

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (1671 rsd po osobi)
 • Individualni troškovi nastali za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativni izleti

Važne napomene

Uključeno u cenu

 • Prevoz modernim turističkim autobusom prema programu putovanja;
 • Smeštaj u hotelu Eval  (4*) na bazi noćenja sa doručkom;
 • Obilazak Tirane prema programu;
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča;
 • Boravišne takse;
 • Troškove organizacije aranžmana.

Nije uključeno u cenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (1671 rsd po osobi)
 • Individualni troškovi nastali za vreme trajanja aranžmana;
 • Fakultativni izleti.

Uslovi i način plaćanja

 • Prijava Putnika postaje punovažna kada je potvrđena zaključenjem Ugovora i uplatom akontacije u visini od 50% iznosa aranžmana, osim ako drugačije nije ugovoreno pisanim putem;
 • Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se najkasnije 21 dan pre početka putovanja. Ukoliko Putnik u predviđenom roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 11 Opštih uslova;
 • Prema Opštim uslovima putovanja O2 Travel uplata aranžmana moguća je virmanski (uplatom na račun agencije) ili putem servisa online plaćanja (WSPay Secure Payments);
 • Uslovi otkazivanja putovanja precizirani su Opštim uslovima putovanja O2 Travel, tačka 14, osim ukoliko drugačije nije precizirano pisanim putem.

Važne napomene

 • Organizator putovanja je O2 Travel DOO Beograd – Novi Beograd sa licencom OTP 6/2024, kategorije A;
 • Opšti uslovi putovanja O2 Travel od 28.3.2024. godine su sastavni deo ovog programa;
 • U skladu sa odredbama Zakona o turizmu organizator ima depozit u visini od 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini od 50.000,00 EUR. Garancija putovanja po Polisi osiguranja broj 470000058038 od 30.10.2023. godine važi od 01.10.2023. godine do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs.   
 • Prilikom prijave za putovanje potrebno je dostaviti kopiju pasoša ili lične karte/podatke pasoša ili lične karte sa kojim će putnik putovati na destinaciju. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta;
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu putovanja usled vanrednih okolnosti koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora;
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost;
 • Punoletni državljani Republike Srbije za putovanje u Republiku Albaniju mogu koristiti važeću ličnu kartu ili pasoš, dok maloletna lica moraju imati važeći pasoš za prelazak granice. Maloletna lica koja putuju u pratnji jednog roditelja ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora posedovati overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika;
 • Državljani Republike Srbije koji putuju u Republiku Albaniju preko Kosova, za prelazak na Kosovo moraju imati važeću ličnu kartu (ukoliko ostvaruju zakonsko pravo posedovanja lične karte), dok deca i maloletna lica koja ne poseduju ličnu kartu moraju imati izvod iz matične knjige rođenih sa zakačenom slikom osobe, overen u lokalnoj matičnoj službi;
 • Licima koja nisu državljani Republike Srbije savetuje se da samostalno provere koja je dokumentacija neophodna za putovanje u Republiku Albaniju;
 • Program putovanja važi od 30.6.2024.

Važne napomene u vezi sa smeštajem

 • Smeštajni objekti, prevozna sredstva i druge usluge opisani su prema službenoj kategorizaciji svake pojedine zemlje u vreme objavljivanja programa putovanja; međusobno se razlikuju po kvalitetu i nisu uporedivi po zemljama, pa ni u okviru iste zemlje. Kvalitet većine usluga predviđenih programom (posebno smeštaja, ishrane i lokalnog prevoza), nije po jedinstvenim, opštevažećim standardima i zavisi u najvećoj meri, pored cene, od njihove kategorizacije po propisima svake pojedinačne zemlje, na koje Organizator nema uticaja. Organizator ne odgovara za opise usluga u katalozima – publikacijama ili na veb-sajtovima Posrednika – subagenata i/ili neposrednih pružalaca usluga (npr. hotela, prevoznika i dr. lica), već isključivo odgovara za opise usluga sadržane u svojim programima putovanja, odnosno na svom veb-sajtu.
 • Dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne i druge smeštajne jedinice (sobe, studiji, apartmani i slično) određuju se u skladu sa kategorizacijom i propisima svake pojedinačne zemlje.

Opis smeštaja

Hotel Eval (4*)

Hotel Eval se nalazi u Sarandi, na samo dva minuta od jedne od najlepših plaža u gradu – Mango plaže. Hotel u ponudi ima moderno opremljene sobe, WiFi internet, dok su gostima na raspolaganju i restoran sa tradicionalnim albanskim i italijanskim jelima, terasa i hotelski bar.

Sve sobe opremljene su klima uređajem, televizorom, frižiderom, fenom za kosu, osnovnim toaletnim priborom.

Način usluživanja: Set meni
Sobe:

 • Standard dvokrevetna soba
 • Porodična soba sa dve prostorije

Doplate za polazak iz drugih gradova

 • Novi Sad – 30€
 • Niš – 0€ (Bez doplate)
 • Kragujevac – 15€
 • Čačak – 30€
 • Kruševac – 15€

Fakultativni izleti

 • Obilazak tvrđave Ljekursi sa uključenom večerom i jednim pićem – 35€
 • Nacionalni park Butrint i Ksamil – 35€
 • Avantura brodom do plaža Krorez i Kakome – 45€
 • Đirokastra i Blue Eye – 40€
 • Dnevni izlet do plaža Pasqyra i Shpella e Pellumbave – 30€

Popusti:

 • Deca uzrasta do 1.99 godina ostvaruju gratis odlazak na izlete;
 • Deca uzrasta od 2 do 11.99 godina ostvaruju popust od 5€;
 • Paket svih izleta sa popustom iznosi 155€.

Organizator putovanja: O2 Travel DOO Beograd (Licenca OTP 6/2024)

11

Aktivnosti i fakultativni izleti

Tvrđava Ljekursi

Nacionalni park Butrint i Ksamil

Avantura brodom do plaže Krorez

Đirokastra i Blue Eye

Plaže Shpella e pellumbave i Pasqyra

Obilazak Tirane