fbpx

Egipat

Odmor u prelepom Egiptu tokom cele godine. Hurgada, Krstarenje Nilom, obilasci popularnih znamenitosti.

Aktuelna ponuda

Trenutno nema putovanja u ponudi.

Putovanje u Egipat je jedinstvena prilika da se tokom cele godine, bilo da je zima ili leto, opustite uz toplo vreme, prelepo more, ali i da posetite izvanredne atrakcije ove afričke zemlje. Turisti najradije biraju letovališta Hurgada i Šarm el Šeik, dva najpoznatija i gradova za letovanje sa visokim turističkim standardima.

Egipat je afrička zemlja koja se nalazi u suptropskom pojasu – tokom leta ovo područje karakterišu velike vrućine, sa veoma retkim padavinama. Pre vašeg prvog putovanja u Egipat važno je znati da ova zemlja nisu samo piramide i istorijsko nasleđe, već i mogućnost potpunog uživanja na plažama Crvenog mora, uz ronjenje, krstarenja i noćne izlaske.

Egipat se smatra zemljom izuzetno gostoljubivih i nasmejanih ljudi, prelepih pejzaža i jednom od omlijenih destinacija turista sa naših prostora za beg u topla područja tokom cele godine.

Kairo

Grad Kairo važi za destinaciju jedinstvene atmosfere i duha – središte Egipta i grad sa oko 15 miliona stanovnika. Ovaj grad se nalazi na obali reke Nil, a glavne atrakcije su svakako egipatske piramide – Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Ove impozantne građevine Egipćani su gradili kao grobnice koje će čuvati tela njihovih kraljeva, pre svega iz verovanja u besmrtnost.

Ukoliko odlazite na putovanje u Egipat, neizostavna destinacija za posetu je svakako reka Nil. Krstarenje Nilom omogućava vam da se na jedinstven način upoznate sa jednom od najstarijih civilizacija na svetu.

Direktan avio let i all inclusive usluga

Letovanje u Egiptu je izuzetno pristupačno. Direktan avio let i all inclusive usluga očekuju vas u okviru naših izdvojenih turističkih aranžmana.

Najbolje vreme za putovanje u Egipat

Jedna od glavnih karakteristika Egipta je što ovu destinaciju možete posetiti tokom cele godine! Centralni deo sezone u letovalištima na Crvenom moru je od juna do septembra i tada su cene u ovim letovalištima najviše. Sa druge strane, period od oktobra do aprila, kada su temperature za nijansu niže u odnosu na letnji period, idealan je za obilaske istorijskih lokaliteta.

Egipat putovanje, putovanje u Egipat, Egipat letovanje

Ukoliko želite najbolju kombinaciju cene i vremena, jesen i proleće su u Egiptu odličan izbor. Cene su pristupačnije, a temperatura idealna za kupanje, uživanje na plaži, obilaske i, naravno, krstarenje Nilom.

Osnovne informacije o Egiptu

  • Površina: 1.000.450 km2
  • Broj stanovnika: 89.000.000
  • Glavni grad: Kairo
  • Zvanični jezik: Arapski
  • Vremenska zona: UTC +2, UTC +3

Viza za Egipat

Državljani Republike Srbije pri dolasku u turističke destinacije na teritoriji Egipta imaju mogućnost dobijanja turističke vize po dolasku na aerodrom u Hurgadi, Mars Alamu, Šarm el Šiku i drugim aerodromima. Viza se plaća na aerodromu i košta 25 dolara.

Ukoliko putujete preko aerodroma Kairo, savetuje se pribavljanje ulazne vize u Ambasadi Egipta u Beogradu.

Zdravstvena situacija

Najpre, preporuka za sve putnike je da imaju putno zdravstveno osiguranje. Iako posedovanje osiguranja nije uslov za dobijanje vize, naša topla preporuka je uplata osiguranja radi potpune zdravstvene sigurnosti i izbegavanja eventualnih troškova lečenja.

Egipat letovanje, hoteli

Voda u Egiptu je bakteriološki ispravna, ali se ne preporučuje za piće, te savetujemo da koristite flaširanu vodu. Za tuširanje i ostale potrebe svakako možete koristiti vodu iz vodovoda.

Novac i valuta u Egiptu

Valuta u Egiptu je egipatska funta. Vrednost valute u odnosu na, primera radi, evro ili dolar varira, u zavisnosti od međunarodnog tržišta. Okvirno, jedan evro vredi 17 egipatskih funti (EGP). Plaćanje karticaa Visa ili MasterCard je široko prihvaćeno. Napominjemo da se za podizanje novca na lokalnim bankomatima najčešće obračunava procenat naknade bankarskih troškova.

Hrana

Hrana u Egiptu je uglavnom zasnovana na jagnjetini i povrću. Jela koja možete probati su falafel, humus, jela od pirinča, sutlijaš, kao i poslastice poput alve i baklave.